I maj öppnar restaurangen och bageriet Varv i Media Evolutions lokaler i Dockan, Malmö. Bakom satsningen står Benjamin van Stellingwerff, tidigare verksam vid tvåstjärniga restaurangen Vyn och Malmörestaurangen Ruths/Bastard, samt Gent Berisha från samma restaurang. Chefskocken Francesco Mascellani har erfarenhet från Köpenhamns restauranger Calma, Levi och Mangia.
Varv kommer initialt att erbjuda frukost, lunch och catering med modern europeisk husmanskost, samt ett eget bageri med bröd och bakverk på vardagar. Öppettiderna blir kl. 07.00 till 17.00, måndag till fredag, med planer på att utöka till kvällar och helger för evenemang.
Restaurangen, belägen vid Södra Varvsbassängen, blir en central mötesplats i området som knyter samman Dockan, Västra Hamnen och Varvsstaden. Området genomgår en utveckling där Malmös industrihistoria bevaras samtidigt som nya stadsmiljöer växer fram. Nyligen invigdes Styrmansbron, en bro för gång-, cykel- och kollektivtrafik, som ytterligare förbättrar tillgängligheten i området.
”Vi är väldigt glada över att vara på denna plats. Här vill vi att människor både i byggnaden och utifrån ska kunna komma mellan kl. 7 och 17 för frukost, lunch och fika, eller för ett glas vin eller öl lite senare på dagen,” säger Benjamin van Stellingwerff.
”Varv är en spännande satsning som kommer att sätta prägel på hela stadsdelen. Hög kvalitet med tydlig identitet och historiska kopplingar stämmer in på både området och den mat som kommer att serveras,” säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
Varv förväntas bli ett uppskattat tillskott för både Malmöbor och besökare.