Mobility Challenge

Mobility Challenge 2019
Mobility Challenge 2019

År 2030 kommer antalet människor som rör sig i Västra Hamnen att ha fördubblats. Det innebär att fler måste hitta nya, smartare sätt att resa så att vi alla får plats och kan dela på samma infrastruktur. I tävlingen Mobility Challenge kan du testa att bryta dina gamla resvanor. Vinner gör det lag som får ihop flest poäng under de två tävlingsveckorna genom att göra sitt resande mer hållbart.

Den som redan är bra på att resa hållbart kan ändå göra en insats genom att inspirera och peppa någon annan. Det viktiga är att så många som möjligt kommer igång med en förändring – och att vi gör det tillsammans.

Mobility Challenge 2019 har extra fina priser från Skånetrafiken, Hövding, Forenom, Circ och VOI.

Anmäl ditt lag här

Västra Hamnen blir dubbelt så stort!

Västra Hamnen har kommit ungefär halvvägs i sin utbyggnad, men 15-20 år kvarstår innan allt är färdigbyggt. Ska Västra Hamnen kunna växa som planerat måste hållbart resande bli det självklara valet för oss som vistas här. I Malmö är det som tur är lätt att göra rätt! Skånetrafiken har täta avgångar, det finns snabbladdningsstationer för elbilar, mer än 500 km cykelväg, elscootrar och Malmö by Bike.

Nätverket Västra Hamnen – Have it all har skapats för att bidra till utvecklingen med ny energi och fräscha idéer. Västra Hamnen – Have it all arrangerar Mobility Challenge som ett steg i att skapa gemenskap ochen mer hållbar stadsdel.