Aktuella projekt

Utforska din närmiljö!

Have a Smultron!

Lär känna Västra Hamnens unika utrymmen, mysigaste takterrasser och lummigaste vrån genom Have a Smultron.

Have a Smultron är konceptet där vi samlar Västra Hamnens nätverksmedlemmar, befintliga såväl som potentiella, för en lunch tillsammans. Vi gör det på en plats i stadsdelen som ni kanske inte besökt tidigare – våra smultronställen! Eventen är både en möjlighet att lära känna andra som lever och verkar i Västra Hamnen, men även till för att väcka intresset för de många små gömda oaser som finns tillgängliga för alla runt om i Västra Hamnen.

Testbädd VH

Syftet med testbäddsaktiviteterna är att skapa liv i de platser som inte fått en funktion än. Platser som t ex mellanrum eller lokaler. Det behöver inte vara en fysisk aktivitet utan kan t ex vara en ekonomisk modell.

Mobility Challenge

Malmö blir en allt tätare stad, men det behöver inte bli trångt och svårt att ta sig fram om vi hjälps åt att färdas lite smartare. Idag bor och jobbar det 20 000 personer i Västra hamnen och området växer hela tiden. Om ett decennium kan vi ha blivit ungefär 40 000.

För att påskynda förändringen och få försmak av hur ett hållbart Malmö kan fungera arrangeras tävlingen Mobility Challenge 2019. En tävling som premierar de lag som under två veckor lyckas bäst med att resa så hållbart som möjligt.