Klimatsmart prismiddag hos STPLN

Mobility Challenge 2018

Matsvinn blev lyxmiddag!
Matsvinn blev lyxmiddag!

Den 18 december samlade vi alla vinnande lag av Mobility Challenge 2018 för en gemensam teambuildade middag.

Tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad arrangerade vi för andra året i rad Mobility Challenge, för att tillsammans ta ett steg på vägen mot ett mer klimatsmart Västra hamnen. Tävlingen gick av stapeln den 1-12 okt och premierade de lag som under två veckor lyckades bäst med att resa så hållbart som möjligt, både för kropp och omgivning.

Förutom denna mobila kampanjs individuella lagpriser som bl a delades ut av våra samarbetspartners Skånetrafiken och Hövding så har vi som tradition skapat ett gemensamt pris.

Årets gemensamma pris till de nominerade lagen blev en kollektiv middag i stadsdelens äldsta aktiva byggnader, STPLN. Som huvudaktör bjöd vi in till ett samarbete med den innovativa och hållbara restaurangen SPILL, en nykomling i stadsdelen med den så omtalade klimatkocken Erik Andersson i spetsen.

De nominerade lagen mixades upp med juryn och projektteamet för at lära sig laga en 3-rätters meny av räddade råvaror.

För dekorationen stod Återskapa som huserat i STPLN´s källare sedan över tio år tillbaka och och middagen intogs nere i Cykelkökets verkstad.

Kvällen blev en varm afton med många skratt, bekantande av nya miljöer och kunskap om alternativa sätt att laga mat på, t ex ägg i ugn. Önskemål kom upp om att till nästa års kampanj visualisera insatserna av alla deltagares strategier för att resa smartare till och från sin arbetsplats / hem.

Glada kollektiva kockar!

Stort tack till alla våra samarbetspartners och årets stolta vinnande lag:

ÅF Bravehearts (ÅFmed Mikael Nilsson, Mårten Gustafsson & Elin Gustafsson. Där alla tre bytte kollektivtrafik mot cykel.

De tre M (Midrocmed Malin Kylefors, Jörgen Lindahl och Jonas Holmberg som alla bytte bil till cykel eller valde kollektivtrafik + cykel.

Skeppet (WTCmed Isabelle Wendelin, Rebecca Broman och Nellie Bergdahl som framförallt inspirerade sin omgivning till förändring i form av samåkning. Att gå istället för att ta bussen och cykla istället för att ta bilen.

Fler bilder hittar ni på vår FB-sida!

Foto: Charlotte Carlberg BärgCLIC

Publicerat den January 3, 2019