Träna utefter din menscykel!

Välkommen på frukostseminarium med fokus på träning utefter menscykeln.

Alla motionärer, idrottare, vill-börja-träna-personer och tränare är välkomna, oavsett kön!

Känner du dig orimligt klumpig ibland? Känner du inte att träningen ger någon effekt? Nästan all forskning inom idrottsvetenskapen har genom tiderna baserat forskning på kroppar utan menscykel. Träningstipsen överöser oss dagligen, men de kanske inte alls är anpassade för din kropp. Förra året släpptes boken ”Kvinnor och träning” skriven av forskarna inom idrottsmedicin Anna Nordström och Lisbeth Wikström – Frisén. Den bygger på studier utförda på personer med menscykel, och ger konkreta råd om hur idrottare och motionärer kan optimera träningen just utefter sin cykel.

Vi börjar med frukost tillsammans och därefter leder Lina Lindahl oss igenom en mindfulnessövning för att landa. Lina jobbar på heltid som yoga instruktör och leder klasser på STUDIOs, företag, privata grupper, samt utbildar instruktörer. Morgonen fortsätter sedan med att Märta Bergkvist tar vid för att dela med sig av sina kunskaper om boken ”Kvinnor och träning”, samt egna erfarenheter genom sitt arbete som träningsinstruktör och diplomerad hälsovägledare.

Som deltagare kommer du att få med dig tips på hur du kan lägga upp träning utefter din, eller en väns kropp. Om hur du kan optimera träningen med fokus på styrka och kraft, samt minimera risken för skador.

Alla motionärer, idrottare, vill-börja-träna-personer och tränare är välkomna, oavsett kön!

Anmälan: http://www.trippus.net/julfrukost

PRIS: 250 SEK

Märta Bergkvist –
Träningsinstruktör och diplomerad hälsovägledare Viljan Coaching.
Föreläsare för Skåneidrotten och SISU Idrottsutbildarna
http://www.viljancoaching.se/

Lina Lindahl –
Yogainstruktör och Reiki Healer – Lina Lindahl Yoga
www.linalindahlyoga.com

See Less