DREAM MUSIC TWO |

Malmö Live Konserthus

CURATED BY NATHAN LARSON + WILDBIRDS & PEACEDRUMS
—- TICKETS ARE LIMITED AND AVAILABLE NOW —-
unplug in a lovely environment // beat back the seasonal darkness with light + music // come and go as you please //

A 6 HOUR COLOR SOUND + LIGHT EVENT // CURATED BY NATHAN LARSON + WILDBIRDS & PEACEDRUMS

Tickets here!

– featuring –

WILDBIRDS & PEACEDRUMS

ALICE BOMAN

MIKA TAKEHARA

SOFIA JERNBERG

CÆCILE TRIER aka CTM

HEY ELBOW

SONJA LABIANCA

108

NAHTAN NOSARL

SUBCHAMBER ENSMBLE

SOLAR

JOIN US FOR THIS SPECIAL DAY, AND DREAM AWHILE

——————————————————

16 februari 2019 kommer uppskattade dronemusikfestivalen DREAM MUSIC återuppstå på Malmö Live. DREAM MUSIC TWO i Kuben blir ett välkommet evenemang för alla som längtar efter ljuset i den grådassiga malmövintern.

Förra gången var det tolv timmar drone-musik ända in i natten. När DREAM MUSIC TWO kommer till Malmö Live blir det något helt nytt. Istället för tolv timmar är sessionen numera sex timmar, och istället för en konsert som avslutar dygnet, kommer evenemanget 2019 att börja tidigt på morgonen, och har ambitionen att fylla besökarna med energi genom ljusterapi. Precis som förra gången kan man gå in och ut ur rummet under timmarna som eventet pågår.

Nytt för årets festival är fokuset på färger och ljus. Färgade LED-lampor ska skänka publiken en välbehövlig ljusboost i vinterns sluttamp, när så många drabbas av vinterdepressioner.

På musiksidan blir upplägget snäppet annorlunda från första festivalens fokus på högljudda gitarrer – som nu ersätts med mer lågmälda tongångar. Bland annat kommer Wildbirds & Peacedrums med experimentell jazz med tydliga världsmusikreferenser.

Ett annat namn som ansluter är japansk-svenska slagverkaren Mika Takehara som jobbar mycket med tonade slagverk såsom marimba. Nathan Larson själv kommer att vara del av programmet med sin egen Subchamber Ensmble – ett community för klassiskt skolade musiker, inspirerade av La Monte Youngs minimalism och Alice Coltranes akustiska skapelser. Precis som förra gången är före detta Smashing Pumpkins-medlemmen Melissa Auf Der Maur med i konceptutvecklandet. Malmö Live fortsätter att vara medskapare av konceptet samt producera eventet, som är en del av serien (PAUS.) Fler artister kommer att tillkomma till uppställningen.

https://malmolive.se