Boende

Have a life

Have a life i Västra Hamnen!

Västra Hamnen lockar boende från hela världen. Med sitt fantastiska läge är det nära till allt: havet, kultur, skolor och city. Sundspromenaden och Djuphavsbadet har blivit en av Malmöbornas favoritplatser sommartid.

I Stapelbäddsparken möts skateboardentusiaster i alla åldrar. Dockan har blivit en marina för fritidsbåtar. Malmö högskola växer och blir ett universitet januari 2018. Malmö centralstation ligger bara 10 minuter bort. I takt med att Västra Hamnen växer med fler bostäder ökar också behovet av förskolor och skolor i området.

I dag finns sju kommunala förskolor och två kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Samtliga har närhet till hav, strand, grönområden och lekplatser. Totalt planeras det för ytterligare en grundskola och närmare ett tjugotal förskolor i Västra Hamnen. Läs mer om skolor här.

Idag rymmer Västra Hamnen många olika funktioner och verksamheter. Västra Hamnen är långt ifrån färdigutvecklat och arbetet fortsätter med att utveckla området till en urban, naturnära och levande stadsdel med hög livskvalitet.

Statstik för Västra hamnen (källa Malmö stad)

Ankarstigen!
Framtida kvarter som kommer foga samman stadsdelen med citykärnan.
Citadellstaden!
Framtida kvarter som kommer foga samman stadsdelen med citykärnan.