Nu har vårt stadsdelsnätverk vuxit från 15 till 65 medlemmar sedan lanseringsdagen i april 2017.
Hur utvecklar vi föreningen och stadsdelen tillsammans? Med hjälp av dina förslag förbereder styrelsen för 2019.

Vinnarna har korats!

 I Event

I tisdags ägde prisceremonin rum för Mobility Challenge 2017. Vi samlade teamen på restaurang Doc Piazza och värmde upp inför prisutdelningen på Dockplatsen, där kommunalråd Andreas Schönström delade ut priserna.

1) Vinnande teamet blev: Elfte timmen som tilldelades en  Cykelservicestation i pris som kommer till gagn för Västra hamnen.

Juryns motivering lyder:

Här har vi ett team som ansträngt sig inte så lite extra. Mycket bilresor har blivit hållbara resor, buss har testats, promenaden har blivit av och det har till och med spillt över på transporten till träningen på fritiden. Och – inte minst – teammedlemmarna har träffats under veckan och utvecklat business ihop. Det är ju smart business som hållbar mobilitet till syvende och sidst handlar om. Smart business som att en kund 20 mil bort sa till en teammedlem ”vilket oerhört bra initiativ att du inte åker hit till oss för detta möte – vi tar det på länk”. Googlesökningen ”hashtag på gjutjärnsskylt” ger noll träffar – det är återigen i Västra hamnen det händer när ”#elftetimmen” hamnar på gjutjärnsskylt på en cykelservicestationen.

2) Individuellt pris gick till Kajsa Üebel som vann en Hövdinghjälm med motiveringen: 

Varje dag har vinnaren tagit ställning kring förutsättningarna för dagen och hur det är möjligt att transportera sig. Ett förändrat mindset har fram tills nu varit en klyscha. Här har vi en konkretisering och personlifiering av detta uttryck.

3) Hederspris arbetsgivare: ÅF med priset elcyklar på prov för arbetsplatsen.

En arbetsgivare har verkligen dragit sitt strå till stacken. Tapetserat kontoret med flyers och affischer, bjudit in till frukostmöte på ämnet och påverkat chefer i huvudstaden att anta utmaningen – vilket de också har gjort! Och inte nog med det – Stockholmssajten har genom gatukontoret i Malmö dessutom utmanat Stockholms trafikkontor att axla Mobility Challenge 2018.

4) Två hedersomnämnanden: Team Paulsson för sin klimatkompensation och Emma Ekdahl (Team Snabbt inte slappt) som också fått sin dotter till att vilja cykla till förskolan.

Pressklipp: Skånska Dagbladet

Mer foton från prisceremonin hittar ni på vår Facebook-sida.

Nya inlägg

Skriv en kommentar