Mobility Challenge 2.0

 I Nätverksträff, Samarbeten
Foto: Charlotte Carlberg Bärg /CLIC

Innan sommaren bländade oss med sin värmebölja så passade vi på att samla vårt nätverk för att lyfta årets Mobility Challenge 2018.  Region Skåne öppnade upp det grönaste konferensrummet med den soligaste takterassen för oss och vi togs varmt emot av kampanjens projektledare Carin Daal och Skånetrafikens vd Linus Eriksson.

För just Skånetrafiken är i år en av våra största samarbetspartners och vi ser fram emot hur de kan inspirera vårt nätverk att åka mer kollektivt, till och från arbete såväl som under vardagliga affärsresor. Under träff välkomnande vi lite extra varmt vår nya medlemmar The Car och Passenger.

Linus Erikssons presentation om hur vi tillsammans ger Skåne skjuts in i framtiden kan ni ladda ner i slutet av denna artikeln.

Intressanta förslag dök upp om hur vi kan uppmuntra till att åka mer tillsammans, t ex att personer med barnvagn ska få fria resor. Ett system som fungerat väl i Stockholm i flera år så låt oss inspireras. Eftermiddagen avslutades med en innovativ ´afternoon-tea´ där Tea Junkie bjöd på näringsrikt matcha-te, insideout clubsandwiches och grön choklad.

Vid denna träff skapades det första teamet med Björn Wedeby, Skånetrafiken, Cecilia Hjälmroth, In the Pink och Pernilla Svensson från The Car. Tillsammans valde de namnet ´The Team´och bjöd nätverkskollegor på en tur runt stadsdelen i en självkörande Tesla (med chaufför).

Nu ser vi fram emot att komma ut till era ledningar, frukostmöten och passande träffar för att team:a upp era vinnande lag. Vårt koordinator Teres Arvidsson tar kontakt med er för att hitta passande datum.

Vad ska till för att personer med barnvagn får åka gratis? En idé från Anja Westling (studiochef på UNITED SPACES), som togs väl emot av Skånetrafiken.

Unga krafter hos ÅF möter Gatukontoret och Skånetrafiken för tankar om vårt framtida sätt att röra oss i stadsrummet.

Presentation:  Tillsammans ger vi Skåne skjuts / Skånetrafiken

Nya inlägg

Skriv en kommentar